Onderhoud dek en romp van BM

Onlangs hebben we deze fraaie zeilboot, een BM, flink onder handen genomen in onze werkplaats. We begonnen met de onderkant. Daar hebben we alle oude verflagen weggekrabd, en primer en antifouling aangebracht. Vervolgens was de romp en de bovenzijde aan de beurt. Het houtwerk had veel aandacht nodig, want dat had behoorlijk wat te verduren gehad van het zonlicht. Daardoor gaan de doffe verf en gelcoat verkrijten en verweren. Ook komen er scheurtjes in, en kan er vocht onder komen. We hebben de oude lak dan ook zorgvuldig geschuurd en vijf nieuwe lagen aangebracht. De goede toplaag weerkaatst nu de uv-stralen en beschermt de onderliggende laag. Uiteindelijk hebben we het beslag er op gezet en is de BM weer klaar voor een heel seizoen zeilplezier.

Onderhoud van uw boot: wat en wanneer?

Om zolang mogelijk van uw boot te kunnen genieten, raden we aan om elk jaar het schilderwerk schoon te maken en in de was te zetten. Ook eventuele beschadigingen en krassen kunt u dan meteen bijwerken. Verder adviseren we om elke 2 tot 3 jaar een nieuwe antifouling aan te brengen, en blank hout te lakken. Een of twee nieuwe toplagen lak aanbrengen hoeft maar eens in de vijf jaar. Heeft u na 25 jaar nog steeds plezier van de boot? Dan is het een goed idee om het onderwaterschip een nieuw verfsysteem te geven. Dat is bij het onderhoud van deze BM zeilboot ook gebeurd.

Liever geen rompslomp?

Bent u meer van het varen dan van het onderhoud? Snappen we! We nemen graag dit werk voor u uit handen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.