Jachthaven Loosdrecht

Prachtige ligging

Rustig en volledig beschut door bomen

Jachthaven Loosdrecht

Onze Jachthaven in Loosdrecht

Op een van de mooiste plekjes aan de Loosdrechtse Plassen – direct aan de 3e plas – ligt onze rustige jachthaven. De ideale uitvalsbasis voor zeilboten en sloepen, die beschut liggen door omringende bomen. De Loosdrechtse Plassen en de directe omgeving zijn populaire watersportgebieden voor zeilers en sloepvaarders. Onze jachthaven in Loosdrecht is dan ook een centraal startpunt voor een mooie dag varen en meerdaagse tochten. Maar ook voor de zomer- en winterstalling van uw boot.

Al 50 jaar een echt familiebedrijf

Jachtwerf van Dusseldorp in Loosdrecht is sinds 1956 een echt familiebedrijf, opgericht door Pieter en Riet. Naast de verhuur van ligplaatsen, was de bouw van nieuwe houten zeilboten een grote inkomstenbron. Zoals de Stern, Flying Junior en de Flying Dutchman. Deze boten deden zelfs mee aan de Olympische Spelen. Nadat het polyester in opkomst kwam is de werf gestopt met het bouwen van houten zeilboten. De tweede generatie, broers Aad en Pieter, namen in 1989 het roer over. Na plotselinge dood van Pieter kwam ook Elly van Dusseldorp in het bedrijf. Ze knapten de werf drastisch op en er kwamen meer steigers bij voor bootstalling. Ook de in- en verkoop van boten werd een florerende handel.

Inmiddels is sinds 2013 de derde generatie in het bedrijf gekomen: Paul Kleerebezem en Rianne van Dusseldorp. De jachtwerf wordt geleidelijk aangepast aan de wensen van de huidige watersporter en zijn er volop nieuwe plannen die de komende jaren stapsgewijs worden gerealiseerd.

Van bootstalling tot onderhoud en verhuur

Onze jachtwerf biedt 218 ligplaatsen voor pleziervaart in de zomer, en 400 plekken voor de winterstalling aan. Door de geringe diepte van de jachthaven hebben we in de zomer alleen plek voor de kleinere zeil-en motorboten. Daardoor hangt er ook een gemoedelijke sfeer. De haven is ruim opgezet en is in totaal ongeveer 2,5 hectare groot, waarvan in de zomer ook een groot gedeelte wordt gebruikt als parkeerplaats. Naast de zomer-en winterstalling, kunnen wij ook professioneel onderhoud aan uw boot uitvoeren.

Faciliteiten

Onze jachthaven in Loosdrecht biedt sanitaire voorzieningen en voldoende parkeerplaatsen. Het terrein is afgesloten middels een slagboom, die alleen geopend kan worden met een toegangspas. Ook hangen er beveiligingscamera’s ter bescherming van uw en onze eigendommen.