Jachthaven Loosdrecht

Prachtige ligging

Rustig en volledig beschut door bomen

Jachthaven Loosdrecht

De Jachthaven van Loosdrecht

Op een van de mooiste plekjes aan de Loosdrechtse Plassen – direct aan de 3e plas – ligt onze rustige jachthaven. De ideale uitvalsbasis voor zeilboten en sloepen, die beschut liggen door omringende bomen. De Loosdrechtse Plassen en de directe omgeving zijn populaire watersportgebieden voor zeilers en sloepvaarders. Onze jachthaven in Loosdrecht is dan ook een centraal startpunt voor een mooie dag varen en meerdaagse tochten. Maar ook voor de zomer- en winterstalling van uw boot.

Al 50 jaar een echt familiebedrijf

Jachtwerf van Dusseldorp in Loosdrecht is sinds 1956 een echt familiebedrijf, opgericht door Pieter en Riet. Naast de verhuur van ligplaatsen, was de bouw van nieuwe houten zeilboten een grote inkomstenbron. Zoals de Stern, Flying Junior en de Flying Dutchman. Deze boten deden zelfs mee aan de Olympische Spelen. Helaas kwam het goedkopere polyester in opkomst, en zo nam deze inkomstenbron snel af. De tweede generatie, broers Aad en Pieter, namen in 1989 het roer over. Ze knapten de werf drastisch op en er kwamen meer steigers bij voor bootstalling. Ook de in- en verkoop van boten werd een florerende handel. Inmiddels is sinds 2013 de derde generatie in het bedrijf gekomen: Rianne van Dusseldorp, haar partner Paul Kleerebezem kwam in 2018 er ook full-time bij. Ze zijn de jachtwerf langzaam aan het aanpassen aan de wensen van de huidige watersporter. Zo worden sloepen en Valken verhuurd, en zijn er volop nieuwe plannen die de komende jaren stapsgewijs worden gerealiseerd.

Van bootstalling tot onderhoud en verhuur

Onze jachtwerf biedt 218 ligplaatsen voor pleziervaart in de zomer, en 400 plekken voor de winterstalling aan. Door de geringe diepte van de jachthaven hebben we in de zomer alleen plek voor de kleinere zeil-en motorboten. Daardoor hangt er ook een gemoedelijke sfeer. De haven is ruim opgezet en is in totaal ongeveer 2,5 hectare groot, waarvan in de zomer ook een groot gedeelte wordt gebruikt als parkeerplaats. Naast de zomer-en winterstalling, kunnen wij ook professioneel onderhoud aan uw boot uitvoeren. Wilt u uw boot liever verkopen? Ook die zorg nemen we u graag uit handen, van a tot z. Maar ook als u geen boot heeft, kunt u bij ons gewoon lekker het water op. We hebben namelijk een groot aanbod aan sloepen en zeilboten te huur.

Faciliteiten

Heeft u voor of na het varen trek in een hapje of een drankje? Dat kan op ons knusse terras met uitzicht op de haven. Daarnaast bieden we – in samenwerking met lokale partners – picknickmanden en de mogelijkheid voor een BBQ-to-go. Onze jachthaven in Loosdrecht biedt overigens ook voldoende parkeerplaatsen. Het terrein is afgesloten middels een slagboom, die alleen geopend kan worden met een toegangspas. Ook hangen er beveiligingscamera’s ter bescherming van uw en onze eigendommen.

Seizoen & openingstijden

Ons seizoen loopt van 1 april tot 1 oktober, we zijn dan dagelijks geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Buiten het vaarseizoen zijn we aanwezig van maandag t/m vrijdag. Met een toegangspas is de jachthaven altijd bereikbaar.

Wij verwelkomen u graag bij ons op de Jachtwerf. Heeft u vragen, bel of mail ons dan gerust!