Slide background

De mooiste vaarroutes rondom Loosdrecht

Van de Plassen tot de Vecht

Verschillende vaarroutes

Vanuit onze jachthaven vaart u zo de Loosdrechtse Plassen op. Met de wind langs het gezicht ontdekt u steeds weer nieuwe plekken die alleen per boot te bereiken zijn. Geniet van de veelzijdige natuur, verrassende boten, adembenemende villa’s en dobberende zwanen. En laten we de eilandjes niet vergeten. Hier kunt u voor anker gaan om te zwemmen, of aanmeren om op de strandjes te vertoeven. Zo zijn Marcus Pos of De Meent bijvoorbeeld een aanrader als u met kinderen bent. Of wat dacht u ervan om te gaan picknicken of barbecueën? Wij regelen graag een vers gevulde picknickmand of compleet verzorgde barbecue voor u.

De ogen uitkijken op de Vecht

Vanuit onze jachthaven vaart u binnen een half uur naar de Vecht. Een hele bezienswaardigheid langs buitenplaatsen, kastelen en theekoepeltjes. De route leidt jullie door eeuwenoude sluizen en langs idyllische dorpjes. Maar ook aan boerderijwinkels geen gebrek, waar u streekproducten kunt kopen voor thuis. Zoals De Groene Griffioen in Weesp, en Kaas- en IJsboerderij De Willigen in Vreeland. Gaat u liever het terras op? Er zijn mogelijkheden genoeg waar u met de boot kunt aanleggen. Fort H in Muiden bijvoorbeeld, of Ome Cees in Nieuwersluis. De Vecht-tour is zo kort of lang te maken als u zelf wilt. Zo duurt een klein rondje ongeveer 2 uur. Kunt u er geen genoeg van krijgen, vaar dan het grote rondje van 4 á 5 uur. Bij vertrek geven we u graag wat vaarroutes en tips mee.

De werfkelders van Utrecht

Wilt u een wat langere tocht maken, wellicht een paar dagen? Dan is Utrecht ook een gouden tip. Een stad die u vanaf het water totaal anders zult beleven dan op de wal. Vanuit onze jachthaven vaart u in vier uur de bruisende stad in, langs gezellige terrassen en niet te vergeten de middeleeuwse werfkelders. Een belevenis om niet snel te vergeten.